BuyBay lanceert recommerce software voor webshops


De Nederlandse retourspecialist BuyBay heeft een SaaS-product gelanceerd, waardoor de recommerce software nu bij webshops in eigen beheer gebruikt kan worden. Webwinkels kunnen geretourneerde producten nu vanuit ieder distributiecentrum verkopen.

BuyBay is een Nederlands bedrijf dat werd opgericht in 2014. Het wil de levensduur van producten verlengen en een circulaire economie binnen ecommerce bevorderen. Sinds 2021 is het ook actief in België.

Het bedrijf verwerkt geretourneerde producten van online verkopers. Na controle, reiniging en reparatie van de producten biedt BuyBay de geretourneerde goederen te koop aan via verschillende marktplaatsen. Het bedrijf regelt de verkoop, verzending en klantenservice.

Software in eigen beheer

Vandaag introduceert BuyBay haar SaaS-product, genaamd You Grade. Hiermee kunnen bedrijven in eigen beheer, vanuit elk distributiecentrum, de waarde van retouren en overschotten in de voorraad maximaliseren door een geautomatiseerde verkoop op marktplaatsen.

‘De software verkoopt het geretourneerde product automatisch via een marktplaats of ander verkoopkanaal.’

Wanneer producten worden geretourneerd aan een online verkoper, beslist de software of ze kunnen worden doorverkocht via de eigen verkoopkanalen van de verkoper, via C2C-marktplaatsen of via BuyBay’s eigen netwerk van meer dan 1.000 B2B-verkopers. Dit gebeurt automatisch. De software houdt ook rekening met reparatie- en recyclingopties per product.

‘Doorverkoop winstgevender maken’

“Bij BuyBay is het onze missie om het doorverkopen van retouren en overstock winstgevender en duurzamer te maken, zodat producten langer meegaan. Met ons nieuwe SaaS-product kunnen klanten vanuit hun eigen distributiecentrum winstgevender en duurzamer zijn”, aldus Machiel Tiddens, CEO.

Resultaten uit eerste implementatie

De Duitse online verkoper Contorion implementeerde de software in maart, bij een distributiecentrum van het logistieke bedrijf Fiege. In de eerste maand hebben ze 5.000 producten een tweede leven gegeven.

Naar eigen zeggen kon Contorion daarnaast de winst uit de doorverkoop verdrievoudigen. En dankzij de geoptimaliseerde routing van de software kon Fiege de CO2-uitstoot met 70 procent verlagen.

‘Collectieve deelname is essentieel voor het succes.’

“Wij geloven dat collectieve deelname essentieel is voor het succes. Daarom kijken we uit naar meer samenwerkingen met bedrijven om de circulaire economie in Europa te bevorderen”, vervolgt Tiddens.



Source link

× Support?